Ons menu, elke keer wat anders.

Ons menu varieert nog al omdat ik het leuk vind om nieuwe dingen te proberen. Maar om in de Zweedse stijl te blijven hebben we altijd wel een paar bekende baksels op het menu staan, zolang de voorraad strekt natuurlijk.

Laten we beginnen met onze bekende Zweedse kladdkaka, ja het klinkt niet heel smakelijk als je het zo leest maar dit is eigenlijk een super verslavende brownie. De letterlijke vertaling van Kladdkaka is klieder cake dus hij hoort een beetje klef te zijn. Loopt het water je al in de mond? Bij mij wel. Als je nu niet kunt wachten om deze Kladdkaka te proeven kun je hem altijd al zelf thuis maken want wij delen onze recepten in recept video’s op Youtube.

Zweedse Kladdkaka Recept

Wat we ook vaak in huis hebben is onze appeltaart met zo een lekkere dot slagroom erop. Echt oer Hollands naar ons eigen recept natuurlijk. En ook dit gebakje kun je thuis namaken. De recept video van de Appeltaart is een van onze eerste die we deelde met jullie dus let niet op de kwaliteit van de video, deze is ver te zoeken maar een heerlijke appeltaart bakken met deze video moet lukken.

Appeltaart Recept

En deze kennen jullie misschien wel, de Zweedse kaneelbroodjes meestal kaneel bulle genoemd. Als je een keer bij de IKEA bent geweest kan het eigenlijk niet missen dat je deze een keer voorbij hebt zien komen. Wij hebben onze eigen draai er aan gegeven en hebben er letterlijk knopen van gemaakt. Kaneel knopen noemen we ze. Als je hier eenmaal aan begint wil je meer dus om ze nadat je ze hier in de tuin heb geproefd ook zelf te maken hier ook een uitgebreide recept video van.

Zweedse Kaneelbroodjes

En soms dan heb je behoefte aan nog meer chocolade, althans dat heb ik soms of eigenlijk heel vaak. En dan maak ik deze super smeuïge Rocky Road. Het mooie van dit gebak(je) is dat je er van alles door heen kunt mengen wat je nog over hebt in de koekjes la. En ook deze deel ik graag met jullie in een recept video.

Rocky Road Recept

En nog veel meer lekkere dingen maar nog niet van alles hebben wij een video online staan. Dat zou mijn lichaam niet goed doen, want alles wat ik bak moet ik ook proeven natuurlijk. Wat ik ook graag maak zijn Muffins met verschillende vullingen, ChocoChip koekjes, Cakes met verschillende vullingen, Zweedse Choco ballen, Boterkoek, Cheesecake en ik verzin er vast binnenkort weer iets bij.

Dit vind je misschien ook leuk...